SM TeijoTalot-ralli huipentui venäläisjuhliin – Kaksipäiväinen rallitapahtuma tarjosi yllätyksiä ja riemukkaita hetkiä

Kuva: Toni Ollikainen
 
Turussa ja Salossa viime viikonloppuna ajettu SM TeijoTalot-ralli tarjosi katsojille suuria tunteita ja upeita autourheiluhetkiä.
 
Venäläinen Nikolay Gryazin hallitsi parhaiten TeijoTalot-rallin reitin ja vastaanotti lauantai-illan palkintogaalassa sekä SM1-luokan ykköspystin että rallin pääyhteistyökumppani Teijo-Talot Oy:n lahjoittaman ilmalämpöpumpun. Toiseksi sijoittui Emil Lindholm ja kolmanneksi Suomen mestari Eerik Pietarinen. SM2-luokan kisan vei nimiinsä Henrik Pietarinen, joka kruunattiin samalla luokan mestariksi. Joonas Tokee oli toinen ja Ville Hautamäki kolmas. WRC-kuljettaja Jari-Matti Latvala sijoittui yleiskilpailun seitsemänneksi historic-luokan Toyota Celicalla.
 
SM3-luokan voiton otti paikalliskuski Samuli Vuorisalo, jonka ykkösjahti tuli vihdoinkin päätökseen. Vuorisalo on jahdannut kotikisansa voittoa jo vuodesta 2013 asti mutta jokaisen edeltävän kilpailun kohdalla mm. tekniikkamurheet ovat puuttuneet peliin. Joonas Lindroos ja Aleksi Röyhkiö tekivät seuraa voittajakorokkeella. SM4-luokkaa hallitsi suvereenisti Mikko Heikkilä, joka pesi lähes kahdella minuutilla toiseksi sijoittuneen Jori Nousiaisen. Suomen mestariksi kruunattu Erno Kinnunen oli kisan kolmas. SuomiCup 5-luokkaa hallitsi Samuli Nevä ja 6-luokkaa Jani Lahtinen.
 
Rallin viimeinen erikoiskoe, Hämeenkylä, ajettiin mielenkiintoisella konseptilla, kun se sai kunnian toimia “Power Stagena”. Erikoiskokeen varrelta löytyi tuomaripiste, jossa raatiin kuuluneet ex-rallikuski Toni Gardemeister, AKK Driver Academyn valmennuspäällikkö Tuomo Nikkola sekä lajiliitto AKK:n Suvi Nisula arvostelivat SM-kuljettajien ajolinjoja. Parhaiten paikasta suoritui Vuorisalo, joka palkittiin Power Stagen voittajan palkinnolla.
 
Ralli SM-finaali myös ensi vuonna Turussa ja Salossa
 
Rallin perjantaina avannut erikoiskoe Metsämäen raviradalla keräsi paikalle runsaslukuisen yleisön, joka sai makeaa mahan täydeltä. Yleisöä viihdyttivät rallitähtien lisäksi tubettajat Arttu Lindeman ja Jaakko Parkkali sekä rap-tähdet Aste ja Nikke Ankara.
 
Kilpailu huipentui Salon Astrum-Keskuksessa järjestettyyn palkintoseremoniaan, joka houkutteli
mahtavan määrän rallikansaa paikalle seuraamaan voittajien kruunaamista.
 
– Kaiken kaikkiaan kilpailu sujui todella hyvin. Mitään suurempia taukoja ei ollut ja saatiin kilpailu turvallisesti saatettua maaliin. Tämä oli meille kuitenkin oppimisreissu, josta otetaan kaikki hyvät mukaan ja korjataan virheet ensi vuotta varten, totesi kilpailunjohtaja Mika Hurula.
 
Kilpailun järjestävät tahot Turun Urheiluautoilijat ja Salon Urheiluautoilijat toteuttavat siis yhdessä myös vuoden 2019 SM-finaalin.
 
 Ralli SM-finaali on tosiaan myös ensi vuonnakin meillä järjestettävänä, jonka eteen työt on jo aloitettu, Tämän vuoden kisan tekeminen oli meiltä kova ponnistus ja työnäyte. Ensi vuonna se on kuitenkin jo helpompaa, kun tiedetään ennakkoon millaiseen rutistukseen on varauduttava. Meillä on kuitenkin edelleen kova tahtotila tehdä tapahtumasta iso ja näyttävä, Hurula päätti.
 
 
 
 
SM TEIJOTALOT-RALLI VERKOSSA JA SOMESSA
 

Venäläinen Nikolay Gryazin voitti SM TeijoTalot -rallin

Nikolay Gryazin peittosi suomalaiset SM TeijoTalot-rallissa. Kuva: Toni Ollikainen/AKK

Venäläinen Nikolay Gryazin on voittanut Turussa ja Salossa ajetun SM TeijoTalot-rallin. Gryazin johti rallia alusta loppuun ja voitti lopulta toiseksi tulleen Emil Lindholmin (NHD) selvästi 21,2 sekunnilla. Kolmanneksi kilpailussa ajoi Suomen mestaruuden jo aiemmin tällä kaudella varmistanut tuusulalainen Eerik Pietarinen (SiAk), joka jäi kärjestä 23,4 sekuntia.

20-vuotias Gryazin tunnetaan mm. Kalle Rovanperän kovana kilpakumppanina Latvian mestaruussarjasta aiemmilta kausilta. Latvian lisenssillä ajava nuori mies ajoi viime viikonloppuna yleiskilpailun voittoon Puolan EM-rallissa ja nyt hän otti ensimmäisen voittonsa rallin SM-sarjassa. Gryazin on nähty tänä vuonna SM-sarjassa myös Mikkelin, Joensuun, Kouvolan, Seinäjoen ja Sastamalan osakilpailuissa.

– Arvostan tämän todella korkealle, on upeaa pystyä voittamaan Suomessa. Suomalaiset rallit ovat erittäin kovia haasteita ja tiet ovat täällä huimia. Tuntuu hyvältä, että olen oppinut ajamaan niillä ja pystyn pärjäämään täällä, koska taso on kova. Voitto on upea saavutus, Gryazin tunnelmoi rallin maalissa.

SM2-luokassa nopein oli Henrik Pietarinen (SiAk), joka samalla varmisti luokan suomenmestaruuden. Näin Pietaristen perhe dominoi suomalaista ralliautoilua, sillä Henrikin veli Eerik kruunattiin SM1-luokan mestariksi jo edellisessä kilpailussa. Toiseksi luokassa ajoi Joonas Tokee (OrSUA) ja kolmanneksi Ville Hautamäki (JärvisUA).

– Nyt tuntuu ihan hyvältä. Loppupeleissä jäi ihan hyvät fiilikset kaudesta. Muutama huonompi kilpailu oli tällä kaudella, mutta muuten ihan ok. Ensi kauden kuviot on vielä aika kesken, Henrik Pietarinen jutteli kilpailun maalissa.

SM3-luokassa Samuli Vuorisalo (TMS) nappasi kotirallistaan voiton ennen Joonas Lindroosia (ESRC) ja upeasti kolmanneksi ajanutta 18-vuotiasta Aleksi Röyhkiötä (TamUA), joka kuuluu myös autourheilun juniorimaajoukkueeseen, AKK Driver Academyyn. Luokan mestaruuteen puolestaan ajoi Jaro Kinnunen (EMSC), joka oli kilpailussa viides.

– Aivan sairaan hyvä fiilis! Partahöylä on kädessä ja kohta lähtee viikset, Vuorisalo hauskuutti rallin viimeisen erikoiskokeen jälkeen viitaten lupaukseensa ajaa viiksensä vasta voittaessaan SM-rallin.

– Onhan tämä hieno hetki. Pitkään on mestaruutta haettu, vaikka on vähän vastustusta ollut, Kinnunen puolestaan kommentoi mestaruuden varmistumista.

SM4-luokassa Mikko Heikkilä (MäntsMK) oli nopein ja voitti toiseksi tulleen Jori Nousiaisen (LapinlAU) melkein kahdella minuutilla. Erno Kinnunen (K-KUA) oli kolmas jääden yli kaksi minuuttia kärjestä. Kinnunen kuitenkin kruunattiin luokan suomenmestariksi.

– Kisa oli ihan hyvä ja kauden aikana koitettiin useamman sarjan autojakin. Nyt on hyvä fiilis, Heikkilä tunnelmoi.

– Hieno kausi. Talvelta kaksi voittoa, mutta kesä oli välillä vähän hankalampi. Ensi vuonna luulen olevani ralleista pois ja ajan korkeintaan yksittäisiä kisoja. Kaikille tukijoille paljon terveisiä, mestari Kinnunen sanoi.

Lopputulokset:
luokat 1-6
luokat 7-27

Teksti: Ralli SM / viestintä

SM TeijoTalot-rallissa ajetaan venäläisjohdossa ensimmäisen päivän jälkeen

Nikolay Gryazin. Kuva: Toni Ollikainen / AKK

Turussa ja Salossa tänä viikonloppuna ajettavan SM TeijoTalot-rallin johdossa on ensimmäisen ajopäivän jälkeen venäläinen, Latvian lisenssillä ajava Nikolay Gryazin. Gryazinin johto kolmen ajetun erikoiskokeen jälkeen on niukka 0,8 sekuntia toisena ajavaan, Suomen mestaruuden jo edellisessä rallia varmistaneeseen Eerik Pietariseen. Kolmantena kilpailussa on Emil Lindholm 1,7 sekuntia kärjestä jääneenä.

Kilpailun kolmannella erikoiskokeella Gryazin todisti yhden SM-sarjan kärkikuljettajan, Marko Männyn, ongelmia.

– Mänty oli jäänyt yhteen kurviin ja jouduin hidastamaan pitkän nopean jakson jälkeen. Erikoiskoe oli aika liukas, en ole tyytyväinen, Gryazin totesti kolmannen erikoiskokeen maalissa.

Toyotan MM-rallikuski Jari-Matti Latvala kilpailee Juho Hännisen kanssa kilpailun luokassa 14 ja johtaa sitä ylivoimaisesti.

SM TeijoTalot-ralli jatkuu lauantaina viidellä erikoiskokeella, joista ensimmäinen alkaa kello 09.47.

Tuloksia, SM TeijoTalot-ralli, 28.9.2018
1. Nikolay Gryazin (RUS) 11.19,8
2. Eerik Pietarinen + 0,8
3. Emil Lindholm + 1,7
4. Juha Salo + 9,5
5. Teemu Asunmaa 10,3

Kaikki tulokset löydät täältä.

 

Teksti: Ralli SM / Viestintä

 

Vuorisalo luottavaisena kohti kotikisaansa – “Kuten vuonna 2014 nähtiin, ei kannata luovuttaa ennen kuin maalilinja on ylitetty”

Kuva; Toni Ollikainen

SM3-luokan kakkospaikkaa hallussaan pitävät Samuli Vuorisalo kartturinaan Henri Arpiainen ovat ennen Ralli SM-finaalia luokkaa johtavaa Jaro Kinnusta 28 pistettä perässä.

Kuluvalla kaudella Vuorisalo on ajanut varmasti tasaisimman kautensa koskaan. Tulosluetteloissa naantalilainen on löytynyt jokaisesta kisasta kolmen parhaan joukosta pois lukien kauden avauksesta, Tunturirallista, jonne autokunta ei ollut ilmoittaunut mukaan. Mikkelin, Joensuun ja Kouvolan SM-ralleista tuloksena on ollut kakkostilat ja kahdesta viimeiseisestä, Pohjanmaan ja Sastamala-Huittisten, kolmannet sijat. Pahimmat kilpakumppanit ovat ajaneet kauden kaikki kisat mikä osaltaan selittää isohkoksi kasvanutta eroa johtavaan Kinnuseen.

– Kausi on ollut todella tasainen kaikilla tavoin. Kisat ovat olleet äärettömän tiukkoja monen kärkikuskin kanssa, se tekee tästä myös nautinnollista. Voittoa ollaan lähdetty joka kisasta hakemaan mutta ihan ei olla saatu vielä sitä viimeisintä puristettua. Tottakai se harmittaa mutta kyllä tähän kauteen saa olla silti tyytyväinen, kävi Turussa mitä tahansa.

Käytännössä Vuorisalon mestaruushaaveet pitää yllä vain voitto ja pahimman kilpakumppanin keskeytys tai riittävän huono sijoitus tulosluettelossa. Kokemusta vastaavasta tilanteesta löytyy kuitenkin lähihistoriasta myös ihan henkilökohtaisella tasolla.

– Vuonna 2014 oltiin ennen Tampereen finaalia reilusti takamatkalla. Silloin Joonas Lindroos johti ja hänelle olisi riittänyt oikeastaan vain maaliinpääsy. Dramaattisten vaiheiden jälkeen kisa päättyi lopulta voittoon ja, kun Lindroos vielä keskeytti niin finaaliosakilpailun 1,5-kertaisten pisteiden turvin päästiin juhlistamaan myös Suomen mestaruutta. Eli mitään ei ole jaettu ennen kuin maalilava ylitetään, siihen asti taistellaan!

Vuorisalon historia kotikisassaan on karua luettavaa. Tekniikkamurheiden ja muiden ongelmien säväyttämät kilpailut eivät kuitenkaan enää aiheuta miehessä tunteita.

– Kertaakaan tätä kisaa ei ole tosiaan ongelmitta ajettu mutta jospa nyt olisi sen vuoro, auto on kuitenkin toiminut koko kauden paria pikkujuttua lukuunottamatta moitteettomasti, siitä iso kiitos huollolle, joka on tehnyt mahtavaa duunia läpi koko kauden. Innolla siis jo Henkan kanssa odotellaan kabiiniin pääsyä. Yritetään vain valmistautua huolellisesti ja pyritään tekemään parhaamme. Uskon sen riittävän pitkälle ja saattaa jopa olla, että päästään vihdoinkin nämä viiksetkin jo ajamaan, Vuorisalo naurahtaa. 

 

Seuraa Samulia verkossa ja somessa!

WWW: www.samulivuorisalo.com
FACEBOOK: Facebook.com/samulivuorisaloofficial
TWITTER: twitter.com/SamuliVuorisalo
INSTAGRAM: Instagram.com/samulivuorisalo_official

 

Teksti: Patrick Rupponen / Samuli Vuorisalon tiedotus

Kari Hämäläisen tavoitteena SM-rallissa viiden kärki

Kari Hämäläinen Neste Rally Finladissa heinäkuussa. Kuva: Hannu Rainamo

Ruskolainen Naantalin Seudun Urheiluautoilijoita edustava rakennusalan yrittäjä Kari Hämäläinen rentoutuu ralliharrastuksen parissa. Ralliautoilu antaa vaihtelua ja hyvää mieltä yrittäjän kiireiseen elämään. Rallista on muodostunut minulle rakas laji, kertoo Kari

Suomen MM-rallissa `18 Päijälän erikoiskokeella sattui harmittava ulosajo. Yhdeksän kilometrin kohdalla ”kiristävä oikee alas” -paikassa 140 km/h vauhdista auto lipesi ulos. Skoda R5:n moottori siirtyi ulosajossa, mistä johtuen vikalista kasvoi sen verran isoksi, että rallia ei jatkettu. Ralliautoilun SM-sarjan viimeiseen kilpailuun lähdetään nyt täysin korjatulla autolla. Uusi kori tuli tehtaalta viikolla 36. Printsportissa auto kasattiin ammattitaidolla ja todella nopealla aikataululla. Testejä on tehty ahkerasti kolmena päivänä. Torstaina 20.9. Saukkolan EK:lla ja vielä ralliviikolla keskiviikkona Keuruulla Jukojärven pätkällä ja torstaina Lopella. Auto tuntuu jälleen erinomaiselta ja rengasvaihtoehdot on testattu syksyn eri sääolosuhteisiin.

– SM TeijoTalot-rallista haemme kärkiaikoja ja tavoitteena on ajaa ehjä ralli viiden kärkeen. Reitti on perjantain metsäosuuksiltaan tuttua. Lauantain erikoiskokeet vaikuttavat nopeilta ja ne lienevät nykyisille SM-kuljettajille tuntemattomilta. Perjantain nuotituksessa niiden todellinen luonne selviää kilpailijoille, toteaa Kari.

Kakkosohjaajana Karilla toimii erittäin tarkka Risto Pietiläinen, joka on yksi Suomen kokeneimmista kartanlukijoista. Yhteistyö ja henkilökemiat toimivat autossa loistavasti niin reittiin tutustumisessa kuin erikoiskokeilla. Kari ja Risto kilpailevat Skoda R5 Fabia III Performancella eli viimeisimmällä kehitysversiolla, mitä tehtaalta saa.

SM-Ralli Turku on Karille tuttu jo vuodesta 2013, jolloin hän ajoi SM1-luokassa kokonaiskilpailun viidenneksi. Vuonna 2014 sijoitus parani jo neljänneksi. Autona näissä ralleissa oli Ford Fiesta S2000. Vuonna 2015 Turussa tuli keskeytys Ford Fiesta R5:lla. Vaihdelaatikko rikkoutui Lavamäen erikoiskokeella, Karin entisellä kotitiellä. Teknisen vian iskiessä sijoitus oli SM1-luokassa kuudes. Ralli 2016 alkoi käymisongelmilla jo ensimmäisellä erikoiskokeella. Kari osallistui kilpailuun Ford Fiesta S2000:lla ja keskeytti moottorivikaan EK 6 jälkeen sijalta 12.

Suomen mestaruussarjassa SM1 Super4 -luokassa kilpaillaan kansainvälisten luokitusten ja -sääntöjen mukaisilla S2000 ja R5 -ryhmien autoilla. Autot ovat nelivetoisia sekä moottoriltaan, alustaltaan ja voimansiirroltaan viritettyjä. Tehoa löytyy 290-380 hv ja painoa on 1200-1350 kg. Karin Skodassa on 1620 cm3 nelisylinterinen turboahdettu moottori. Suoraruiskutusmoottorista löytyy tehoa 205 kW ja maksimivääntöä 420 Nm. Uusi kampimekanismi on erityisesti suunniteltu rallikäyttöön. Korissa on ralliin suunnitellut turvakaaret. Auto on modifioitu 4×4 voimansiirrolle ja siinä on 5-vaihteinen seqventaalinen manuaalivaihteisto. Huippunopeutta löytyy 200 km/h. 

 

Teksti: Timo Kutila

Ralli SM-kausi huipentuu Turkuun ja Saloon – Luvassa kaksi päivää autourheilun juhlaa

Kuva: Toni Ollikainen / AKK

Tulevana viikonloppuna ajettava SM TeijoTalot-ralli päättää jo tähän mennessä upean Ralli SM-kauden 2018. Kilpailun järjestävät ensi kertaa yhdessä Turun- ja Salon Urheiluautoilijat.

Kilpailun lähtölistalta löytyy kovia nimiä aina kansalliselta huipulta jopa ihan absoluuttiseen maailman kärkeen. Sarjan ykkösniminä liikkeelle lähtevät mm. Eerik Pietarinen, Emil Lindholm sekä Teemu Asunmaa. Paikallista väriä edustavat mm. Samuli Vuorisalo sekä Kari Hämäläinen. Ulkomaisista nimistä seurantaan kannattaa laittaa juuri viime viikonloppuna Puolan EM-rallin voittanut Nikolay Gryazin sekä länsinaapurista tuttu Jacob Jansson. Kovin nimi löytyy kuitenkin Historic-luokkien puolelta, sillä WRC-tähti Jari-Matti Latvala starttaa kaksipäiväiseen kilpailuun yhdessä Juho Hännisen kanssa upealla Toyota Celica GT:llä.

Ralli alkaa toden teolla perjantai-iltana klo 19 Turussa Metsämäen raviradalla ajettavalla 1,5-kilometrisellä yleisöerikoiskokeella. Klo 16 ovensa avaava Metsämäen Rallijuhla tarjoaa yleisölle mahtavat puitteet rallin seuraamiseen aitiopaikoilta, lisäksi ohjelmassa on ennen autojen tuloa mm. Arttu Lindemanin ja Jaakko Parkkalin show sekä meet & greet, taikuriesityksiä perheen pienimmille sekä VIP-tilaisuudessa esiintyvä stand-up -koomikko Jussi Simola. Erikoiskokeen jälkeen Metsämäen sisähalli muuntautuu konserttitilaksi, kun lauteille nousevat Aste ja Nikke Ankara klo 21 alkaen. Perjantai-iltana ajetaan vielä kaksi erikoiskoetta illan pimetessä Liedossa ja Paimiossa, kun vuorossa ovat legendaariset Saukonoja ja Juntola, ennen yötauolle siirtymistä.

Lauantaina aamulla kilpailijat starttaavat reitille klo 9 rallin kilpailukeskuksena toimivan Neste K Paimion pihalta ja suuntaavat kohti päivän avaavaa ja kisan pisintä erikoiskoetta, Vaskiolla sijaitsevaa, Heinässuota. Marttilassa ajettavan Palaisten erikoiskokeen jälkeen kilpailijat siirtyvät huoltoon Paimion liikenneturvallisuuskeskukselle, aivan Neste K Paimion viereen. Huollon jälkeen iltapäivän lenkin ensimmäisenä pikataipaleena toimii Sauvossa sijaitseva Pöylä, jonka jälkeen suunnataan uudestaan kisan pisimmälle erikoiskokeelle, Heinässuolle.

Rallin kahdeksas ja viimeinen erikoiskoe on aivan Salon keskustan lieppeillä sijaitseva Hämeenkylä, jonka järjestäjä on nimennyt MM-sarjasta tuttuun tyyliin “Power Stageksi”. Erikoiskokeen varrelta löytyy katselupaikka, jossa myös arvovaltainen tuomaristo, AKK Driver Academyn valmennuspäällikkö Tuomo Nikkolan johdolla, arvioi kilpailijoiden suoritusten näyttävyyttä kyseisessä paikassa. Yhdelle kilpailijalle on luvassa myös huikea palkinto Power Stagen näyttävimmästä ajosuoritteesta rallin jälkeisessä palkintojuhlassa.

Ralli päättyy Salossa sijaitsevan Astrum-Keskuksen Maaliriehaan, jossa tapahtumat alkavat jo klo 14.30. Ohjelmassa on pienoisautokisailua, Hanhivaaran liikuntakeskuksen Hanhisrallia sekä mahdollisuus Power Stagen seurantaan jättiscreeniltä. Kilpailijat saapuvat maalilavalle shampanjoiden roiskuessa klo 16.30 ja kauden viimeiset palkinnot jaetaan Keskuksen juhlasalissa klo 17.30 alkaen.

Tapahtuman liput ovat myynnissä jo nyt lippukauppa Tiketin verkkosivuilla sekä myyntipisteissä kautta maan. Kategorioita on moneen lähtöön, aina erikoiskoelipuista rallipassiin ja perjantai-illan konserttilipuista VIP-lippuun. Tämän lisäksi tiistaina alkaa lippujen- ja rallipassien myynti valikoiduilla huoltoasemilla Turun ja Salon alueella.

Kilpailun järjestävät seurat, Turun Urheiluautoilijat ja Salon Urheiluautoilijat yhdessä Ralli SM-sarjan organisaation kanssa, toivottavat kaikki lämpimästi tervetulleiksi Turkuun ja Saloon seuraamaan vauhdikkaita erikoiskokeita ja huippuhienoja oheistapahtumia.

 

Näin seuraat SM TeijoTalot-rallia!

WWW: www.teijotalotralli.fi

KATSOJAOPAS: www.teijotalotralli.fi/katsojat/katsojaopas/

REITTI: www.teijotalotralli.fi/reitti/

FACEBOOK: www.facebook.com/teijotalotralli/

INSTAGRAM: www.instagram.com/teijotalotralli/

TWITTER: www.twitter.com/teijotalotralli

Muista myös Ralli SM-sarjan kotisivut, somekanavat ja mobiilisovellus!

WWW: www.rallism.fi

FACEBOOK: www.facebook.com/rallism

TWITTER: www.twitter.com/rallism

TWITTERIN LIVEKOMMENTIT: www.twitter.com/rallismlive

INSTAGRAM: www.instagram.com/rallinsmsarja

APPLIKAATIO/ANDROID:  https://goo.gl/mt9HWu

APPLIKAATIO/APPLE:  https://goo.gl/kv33rn

Mukana koko viikonlopun myös YLE Ralliradio!

Jari-Matti Latvala mukaan SM TeijoTalot-ralliin – “Lähdetään Juhon kanssa nautiskelemaan”

Jari-Matti ja Juho Pohjanmaa-rallin maalissa. Kuva: Hannu Rainamo

Turkin MM-osakilpailussa toiseksi sijoittunut WRC-tähti Jari-Matti Latvala osallistuu SM TeijoTalot-ralliin yhdessä entisen Toyota-kuski Juho Hännisen kanssa.

Rallin MM-sarjan viidentenä tasapisteissä Andreas Mikkelsenin kanssa oleva Latvala on kolmessa viimeisessä osakilpailussa ajanut kaksi kertaa podiumille ja parantanut asemiaan MM-taistossa.

TeijoTalot-ralliin Latvala ja Hänninen eivät osallistu Toyota Gazoo Racingin WRC-tykillä vaan upealla Historic-luokan J-kauden mukaisella täysverisellä A-ryhmän Toyota Celica ST165:llä. Auto on tuttu näky sekä Jari-Matin että hänen isänsä Jarin ajamana mm. Historic EM-osakilpailuissa. Vastaavanlaista autoa Toyota Team Europe käytti rallin MM-sarjassa vuosina 1988-1991.

Kuva: Hannu Rainamo

– Mikäs olisikaan hienompi tapa viettää kavereiden kanssa aikaa, kuin ajaa rallia nautiskellen maailman parhailla sorateillä, sanoo Latvala.

Kyseessä on Jari-Matin ja Juhon neljäs yhteinen ralli Celicalla. Aikataulullisesti SM TeijoTalot-ralli osui kalenteriin hyvin, sillä viikonloppu osuu juuri Walesin MM-rallin ja testipäivien väliin.

WWW: www.teijotalotralli.fi
REITTIKARTTA: www.teijotalotralli.fi/reitti
FACEBOOK: www.facebook.com/teijotalotralli
INSTAGRAM: www.instagram.com/teijotalotralli
TWITTER: twitter.com/teijotalotralli

Suomi Cup-arvonnan säännöt

SM TeijoTalot-rallin markkinointitiimi tarttuu omalta osaltaan Samuli Nevän heittämään haasteeseen Suomi Cupin osallistujille! Jos rallissa tehdään kauden ennätys Suomi Cup-luokkien osallistujien määrässä, arvotaan kaikkien kilpailuun ko. luokissa startanneiden kesken huikea palkinto: Rallin markkinointitiimi tulee tekemään palkinnon voittajalle tiedotusta yhteen tiimin ja kuljettajan kesken yhteisymmärryksessä sovittavaan ralliin. Paketti sisältää ennakkojuttuja ennen rallia, kuvaa, tekstiä ja videota paikanpäältä ja kilpailun jälkeisen koonnin. 

Säännöt ja palkinnot tarkennettuna:

  • Voittaja arvotaan kaikkien Suomi Cup 5 ja 6-luokkiin osallistuneiden kesken
  • Palkinto toteutetaan, jos Suomi Cup 5 ja 6 luokkien ilmoittautuneiden määrä on yhteensä 17 tai korkeampi (peruuttaneita EI lasketa mukaan ilmoittautuneiden määrään)
  • Arvonta toteutetaan perjantaina 28.9 klo 14 SM TeijoTalot-rallin järjestelyorganisaation toimesta
  • Palkintoon kuuluu kilpailijan mahdollisten sosiaalisten medioiden ylläpito, ennakotiedote kisaviikon alussa, lopputiedote kisan jälkeisenä sunnuntaina. Lisäksi tuotamme kilpailijasta videokoosteen ja otamme ammattitaitoiset kuvat.
  • Kilpailija saa itse päättää missä F-rallisarjan tai Rallin Suomen Juniorimestaruus -kilpailussa palkinto toteutetaan, ensimmäisenä vaihtoehtona heti 6.10 ajettava Rantaralli, vaihtoehtoiset kilpailut sijoittuvat vuodelle 2019 (sovitaan yhdessä kaikille mediatiimiin kuuluville ja kilpailijalle aikataulullisesti sopiva kilpailu)

Samuli Nevä haastaa “äffäläiset” mukaan Suomi Cup-finaaliin Turkuun ja Saloon

Samuli Nevä vauhdissa Turun UA:n seurakilpailussa Yläneellä. Kuva: Patrick Rupponen
 
Paimion UA:ta edustava Nevä lähtee odottavin tunnelmin kohti TeijoTalot-rallia kartturinsa Juha Kivimäen kanssa.  
 
Lukuisat kauden aikana vaivanneet tekniikkamurheet ovat vesittäneet osallistumisen tai keskeyttäneet kaksikon monet rallit jo ennen aikojaan. Pari viikkoa sitten ajetut testit Turun UA:n seurakilpailussa antoivat kuitenkin luottoa auton kestävyydestä ja varsinkin iskukyvystä.
 
– Kyllä tässä on hermoja koeteltu läpi kauden, kun ei ole millään vehkeet pelannut silloin kuin pitäisi. Nyt kuitenkin ennakkotestit olivat sen verran hyvät ja töitä on tehty auton kanssa tallissa niin, että kyllä se nyt saa jo luvan toimia.
 
   Kuvankaunis Corolla GT sai kesäkauden alussa uuden moottorin. Kaasujalka-rallin jälkeen M-Datan Mika Suominen teki uuden  moottorin johtosarjan jonka jälkeen viimeisetkin lapsentaudit on saatu korjattua.
 
Tällä kaudella lähinnä F-rallisarjaa ja lähialueen kisoja kierrellyt Nevä on tuttu nimi myös Turussa ajettujen SM-rallien lähtöluetteloista. Vuonna 2016 kilpailu päättyi Suomi Cup 5-luokan voittoon. Vuoden 2014 kisa oli sitten surullisen kuuluisa.
 
– Ajettiin perinteistä Saukonojan pätkää Liedossa, joka on aika tuttu pätkä kaikille varsinais-suomalaisille rallin seuraajille, varsinkin Saukonojan koulun alue on aina tupaten täynnä, kuten oli silloinkin. Koulun kurvia edeltäneeseen nyppyyn olisi kannattanut jarruttaa, mutta silloin ei jarrutettu. Lopputuloksena oli siis kaato kaikkien ihmisten silmien alla, se oli aika kirvelevä kokemus, tänä vuonna saatetaan hiukan nostaa kaasulta siinä paikassa, Nevä naurahtaa.
 
 Nevä haluaa myös haastaa muutkin F-rallisarjan kuskit mukaan Suomi Cupin finaaliin.
 
– Onhan tämä nyt melko harvinainen tilaisuus nykypäivänä ajaa kaksipäiväinen ralli. Perjantain yleisöerikoiskoe Metsämäen raviradalla on juurikin sitä mitä tämä laji kaipaa, eli tapahtumaluonteisuutta. Olisi mahtavaa, kun seurana viivalla olisivat sarjan kovat nimet täältä suunnilta, kuten Markus Hellström, Reijo Mattila ja Tero Rönnemaa.
 
Perjantaina ajettavat kaksi metsäerikoiskoetta pimeässä ovat tuttuja ja ne mies luetteleekin iskun paikoiksi.
 
– Kyllä ne kaksi yöllistä erikoiskoetta, Saukonoja ja Juntola, ovat sen verran tuttuja, että pitäisi olla ihan hyvät saumat iskeä. Toki ne ovat tuttuja myös muillekkin paikallisille. Pimeys tuo vielä mukaan erityisen hohdon ajamiseen. Innolla odotan, että päästään pitkästä aikaa ajamaan kilpaa valojen kanssa.
Lopuksi herra haluaa vielä lähettää terveiset rallikansalle.
 
– Tulkaahan sankoin joukoin kannustamaan sekä fiilistelemään hienoa kaksipäivästä rallia parhaimmillaan. Ja muistakaa turvalliset katselualueet, Nevä päättää.
 
 
SM TeijoTalot-ralli ajetaan Turun ja Salon alueilla sekä niiden lähikunnissa 28.-29.9. Kilpailu alkaa perjantaina Metsämäen raviradalla ajettavalla yleisöerikoiskokeella ja illan pimetessä ajetaan vielä kaksi metsäerikoiskoetta Paimion suunnilla. Kilpailu huipentuu lauantaina iltapäivän loppupuolella viiden erikoiskokeen jälkeen Salossa Astrum-Keskuksen maalijuhlassa. 
 
 
Teksti: Patrick Rupponen / Samuli Nevän tiedotus

Korpiaho uudella kalustolla mukaan SM TeijoTalot-ralliin – Alla mestaruuksia voittamaan tottunut auto

Erkka Korpiaho. Kuva: Patrick Rupponen

SM TeijoTalot-rallin media-ilta keräsi yhteen Varsinais-Suomen alueen rallikuskeja, kun paikalla olivat SM3-luokan kakkospaikkaa pitävä Samuli Vuorisalo, SM1-luokkaan kesäkaudelle mukaan palannut Kari Hämäläinen sekä Erkka Korpiaho, jonka palkintokaapista löytyy lukuisia ratamoottoripyöräilyn Suomen mestaruuksia.

 
Debyyttinsä R5-autolla rallipoluilla tekevä Korpiaho saa alleen rallin moninkertaisen Suomen mestarin, Juha Salon, nopeaksi kouluttaman Peugeot 208 T16 R5:n. Tilaisuuteen aukesi mahdollisuus, kun Salo tarttui tarjoukseen, jossa hänelle tarjottiin kauden viimeiseen kilpailuun ajettavaksi Skodan R5:ta.
 
– Kyllä nyt saatiin alle todellinen kilpa-auto. Hyvän tuloksen saaminen ei ole oikeastaan enää kuin itsestä kiinni. Varsinkin pienillä teillä auton ominaisuudet pääsevät oikeuksiinsa. Kerran olen autoa jo ehtinyt ajamaan rallisprint-kilpailussa Ahvenanmaalla ja tarkoituksena on ajaa myös rallia edeltävänä viikonloppuna testikisa, niin saadaan vielä hiukan lisää totuteltua auton ominaisuuksiin. Iso kiitos Salon Juhalle, että saatiin homma onnistumaan.
 
Korpiahon autona SM TeijoTalot-rallissa on Juha Salon Peugeot R5. Kuva: AKK/Aki Vuorinen
 
SM3-luokassa mestaruutta jahtaava Samuli Vuorisalo lähtee luottavaisin mielin kohti kauden päätöstä ja kotikisaa. Eroa johtavaan Jaro Kinnuseen on kertynyt reiluhkosti, mutta naantalilainen ei ota asiasta ylimääräisiä paineita.
 
– Hyvillä mielin lähdetään kotikisaa ajamaan. Vaikka eroa kärkeen on jonkun verrankin, niin pitää kuitenkin muistaa lajin luonne, sitä saatiin maistaa jo vuonna 2014, kun voitettiin mestaruus takaa-ajajan asemasta viimeisen kisan pisteiden turvin, kun kanssakilpailija keskeytti, joten kaikki on auki, kunnes maalilava ylitetään. Perjantaina ajettavat metsäpätkät ovat hienoja, varsinkin, kun pääsee ajamaan niitä pimeässä, se tuo aina oman mausteensa kilpailuun. Niistä on myös kokemusta aiemmilta vuosilta, kun täällä on ajettu.
 
Kari Hämäläinen palaa yhden kisan tauon jälkeen sarjaan, kun auto otti osumaa oikein kunnolla Suomen MM-rallissa. Kaadon johdosta vesittyi myös osallistuminen SM-sarjan edelliseen kilpailuun Sastamalassa.
 
– Tällä viikolla on auto nipussa ja ensi viikolla on luvassa vielä ensimmäiset testit, että saadaan taas mies ja auto istumaan niin sanotusti yhteen. Toivottavasti saadaan sen myötä hyvät tunnelmat myös kilpailua varten ja saadaan kiusattua hiukan sarjan nuoremmistoa omalta osaltamme. Tavoitteena on päästä hyvällä rytmillä kisaamaan niin, että saataisiin auto ehjänä maaliin.
 
SM TeijoTalot-ralli käynnistyy reilun kahden viikkoa kuluttua perjantaina 28.9 klo 16 Metsämäen Rallijuhlalla, jossa yleisöä viihdyttävät rallikuskien lisäksi mm. Suomen eturivin artistit Nikke Ankara, Aste sekä tubettajakaksikko Arttu Lindeman & Jaakko Parkkali. Ralli päättyy lauantaina 29.9 juhlaviin tunnelmiin Salon Astrum-Keskuksella klo 14:30 alkavassa Maaliriehassa
 
 
Näin seuraat SM TeijoTalot-rallia!